lördag, augusti 31, 2013

Dream stripes

Oj! Idag blockar jag en sjal. Det var länge sedan.


Det är min Dream stripes som legat färdig sedan i vintras. Hittade den när jag skulle ta fram en stickning till eftermiddagens stickmys hos en vän.

Posted from my iPhone

måndag, augusti 26, 2013

Hej katten!

Jag har aldrig förstått mig på det fantastiska med Hello Kitty. Inte förrän jag sydde de här jeansen till lilla N i början av sommaren.
Min dotter är en tjej som (i likhet med sin mamma) bara vill ha bekväma kläder. Det innebär att hon i princip bara använder mjukisbyxor av olika slag. Ibland är dock något mer tåliga byxor att föredra, åtminstone på förskolegården. När det blir för varmt för tights+överdragsbyxor men ännu för fuktigt eller svalt för att bara ha tights är någon typ av jeans faktiskt att föredra. Lilla N har ett par rymliga muddjeans från Kameleont design som hon faktiskt accepterar att ta på sig om än bakochfram så att den fina stjärnan på bakfickan syns ordentligt. Jag ville sy henne ett par i liknande modell, rymliga och med mudd i midjan, men i något tunnare tyg och gärna med något tjusigt framtill istället.

Det var då jag insåg Hello Kittys potential. Eftersom de flesta andra flickorna (och en pojke) på förskolan har ett flertal kläder med denna katt på står kläder med Hello Kitty på högt på lilla N:s önskelista. Ett modifierat Ottobremönster, mjukt stretchjeanstyg och mudd från Stoff och stil, lite ficktyg från Annika och en bit Hello Kitty-band var det som behövdes. Vips, ett par jeans som dottern gladeligen tar på, åt rätt håll dessutom.
Att de sedan skulle varit snyggare utan de där kattbanden på är en bagatell i sammanhanget, det inser alla som försökt tvinga på en snart 4-åring kläder hen inte alls vill ha.