söndag, maj 22, 2011

Tröjsöndag

Som ni kanske såg i förra inlägget har jag blivit med Iphone. Min gamla (nåja) mobil med smidig bloggfunktion bara stendog en dag, så nu måste jag lära om. Testade en app som ska funka ihop med Blogger, men tycker bildkvaliteten var usel (fast den blir bättre om man klickar på bilden), och det ser ju så trist ut med den där ramen. Kanske är det någon inställning som går att ändra på, men jag fattar just inte så mycket. Är det annars någon som har tips på en bra och lättanvänd app?

När jag ändå är inne på det där med bildkvalitet måste jag erkänna att jag inte är 100% nöjd med min nya kamera. Den är bra på att ta bilder utan blixt i dålig belysning, den är vansinnigt mycket snabbare än min gamla kamera, och den ger inte ifrån sig enerverande ljud när jag inte vill, men den lyckas inte få till samma superba skärpa som mina gamla klumpiga kamera. Jag orkar dock inte växla mellan två olika kameror så därför blir blogbilderna inte fullt så fina som jag skulle vilja (men dock alltid skarpare om man klickar på dem). Nåväl. Nu ska jag iaf visa den där rosa tröjan jag pratat om. Maken gillar paisleymönstrat så jag har köpt tyget för hans skull.
Den ser lite sned ut på bilden, men i verkligheten är den ok och finare när den kommer på. Jag tyckte först att den verkade lite för stor för lilla N, men så kom en sådan där varm majdag och då var den perfekt med sin luftighet.
Jag lade en massa tid och energi på att få till knäppningen i en av de bakre raglansömmarna. En knäppkant som går längs med hela sömmen, ända ner till ärmen, är inte så svår att sy, men jag fick klura mycket innan jag lyckades göra en knäppning som bara går en bit ner. Det blev ganska bra men det kunde nog ha gjorts betydligt smidigare. Jag borde ändå ha fotat och skrivit ner hur jag gjorde för jag kommer nog inte lyckas (orka) göra om det. Är det verkligen ingen annan som skrivit eller sett en tutorial?

Igår sydde jag klart den här "solskyddströjan", och när lilla N vaknade efter sin middagslur ville hon prova den direkt. "Nora ha ny töja!"  Namnlappen har jag sytt helt fast först idag.
Inga konstigheter med den här. Jag borde nog ha varit liiite generösare med längden på halsmudden. Lika svårt som alltid att få den perfekt så att den inte står ut, men inte heller får tyget att rynka sig. Knäppningen i axelsömmen börjar jag få kläm på, och det känns oftast värt besväret att göra en sådan eftersom lilla N inte gillar att dra tighta tröjor över huvudet. (Om någon undrar så tror jag dock inte på teorin som somliga har att det skulle ha med en traumatisk förlossningsupplevelese att göra.)

lördag, maj 21, 2011

Balkongväder

Stickar ett par varv allt medan min personliga kommentator refererar allt vad grannen under tar sig för i sin trädgård. Måste kännas finfint att bo under oss.



- Posted from my iPhone

tisdag, maj 17, 2011

Lite gör jag i alla fall

Härom dagen tog jag fram mitt supermjuka Capragarn från Knit Picks och lade upp till en axelvärmare. Håll gärna tummarna för att jag har valt rätt storlek. Det var inte helt enkelt att välja eftersom jag ( med tanke på ryggmåttet) låg ganska precis mitt emellan två storlekar. Vill dock inte ha den bylsig så jag kör på den mindre storleken. Stickat är ju stretchigt eller hur? ;-)

Nu skulle jag bara vilja sticka, sticka, sticka, men det är mycket annat som stjäl min tid så jag är glad att jag iaf har kommit igång. Och att det går ganska snabbt på stickor nr 5.

Sedan sist har jag förresten sytt klart en kortärmad rosa (!) tröja till lilla N, men den har tyvärr inte fastnat på bild ännu. Ville ta en livebild, men min lilla fotomodell är inte alltid så medgörlig, så jag hann inte fota innan tröjan var ganska smutsig.

När vi hade några riktigt varma dagar här insåg jag att vi har behov av lite tunnare långärmade tröjor som kan skydda mot solen på förskolegården. Solkrämer i all ära, men allra bäst, och kanske enklast, är ju att undvika exponering i möjligaste mån. Jag har i alla fall påbörjat en tröja som jag hoppas ska funka. Nog för att vitt tyg släpper igenom mycket sol ändå, men detta ser faktiskt hyfsat tättvävt ut trots att det är ganska tunt. 

måndag, maj 09, 2011

Måndagsutflykt


Idag börjar lilla N och jag sent så vi har tagit en cykeltur till skogen. Solen skiner så när bananen var uppäten åkte jackan av. Premiär för kortärmade aptröjan alltså!

torsdag, maj 05, 2011

Lilla N hjälper till och en tokig hatt

Härom dagen ville jag börja på ett nytt projekt och försökte välja vilken färg jag skulle ha på muddväven.
 Under tiden nålade lilla N i andra änden på tyget. Knappnålarna med färgglada huvuden är favoriterna.

Detta nya projekt hoppas jag kan bli lite tröst efter mitt senaste misslyckande. Eftersom det var sommar i april så bestämde jag mig för att sy en solhatt åt lilla N. Hon behöver ju minst två, så att en kan få bo på förskolan. Tittade på och jämförde ett par olika mönster, mätte lilla N:s huvud och befintlig solhatt och sydde så ändå en alldeles för liten hatt. Själva hattkullen borde ha  gjorts vidare nedtill mot brättet för att den skulle passa.
Lilla N ville gärna gå omkring med hatten på sig fastän den liksom satt på svaj ovanpå huvudet.  Jag fick lägga undan den på kvällen när hon sov. Nu har den iaf skickats till en lite yngre tjej som kanske, kanske kan använda den i sommar. Jag är lite tveksam till om jag kommer göra ett nytt hattförsök. Tyckte det var rätt pilligt och svårt att få till sömmarna snyggt och de senaste dagarna har ju behovet av sommarhattar varit obefintligt. Men, vem vet, om snön och kylan behagar hålla sig borta ett tag så kanske jag får lust igen.