tisdag, februari 27, 2007

Rasta dig!

Idag är det tisdag vilket innebär att jag hunnit sticka några varv på lunchrasten.
"Här sitter du och stickar. Hur hinner man sådant?" frågade en jäktad chef idag.
"Man tar lunchRAST." svarade jag. Och stickade vidare ett par varv till.

Ikväll blir det nog inget stickat. Ska läsa lite om ledarskap, och sedan kommer jag nog ha händerna upptagna av annat än stickningen.

måndag, februari 26, 2007

Måndag

Efter en veckas lov var det dags att ge sig iväg till jobbet igen. Helt okej, egentligen, men hur kan jag vara så TRÖTT? Antar att det beror på att jag tenderar att skjuta upp en del göromål till loven, och tror att jag ska hinna hur mycket som helst då, och samtidigt hinna koppla av.
Ikväll piggnade jag dock till ett tag vid åsynen av detta:Har spelat garnhasard med några vänner. Det är verkligen spännande. Man har ju ingen aning om vad man ska få med sig hem.
Idag var det detta nystan som fick följa med mig hem. Ja, förutom den där goa känslan i magen då, som jag alltid får efter en stickstund med goda vänner!

lördag, februari 24, 2007

Mellanförvar eller slutförvar?

Här flyttas saker hit och dit. Mest flyttas saker hit. Undrar hur det ska bli med min garnförvaring framöver. Är det här mitt garn ska bo måntro?

torsdag, februari 22, 2007

Dansa i neon!


I går eftermiddag var jag på stickcafé och fick då detta fina Opalnystan levererat från Garnhärvan. Det tillhör opalkollektionen (visst är det fint att garnerna kommer i kollektioner!?) Neon, och jag har förstås valt ut den allra snyggaste varianten!
Nu vill jag ju sticka sockar igen. Men till vem? Och vilken modell?
Blir de till mig själv ska det vara dansvänliga sockar av den enda anledningen att jag ska kunna skutta runt här med dem på fötterna och sjunga!

tisdag, februari 20, 2007

Självständig nog!

Min lilla pärla till bil tog sig igenom besiktningen ännu en gång! Och Fröken själv tog sig igenom lampbyte och biltvätt. Utan problem, vill jag tillägga. ;-)
De sista dagarna har jag fått en hel del grejer fixade i bara farten, men det dyker upp nya hela tiden. I morgon blir det en tur till veterinären, men förhoppningsvis hinner jag på stickcafé också.

Idag har min halsduk iaf blivit så här lång:Den är som synes ganska krokig, men jag hoppas att det ska gå till sig i blockningen.

Jag har också bakat en variant på bikarbonatslimpan jag brukar göra.

Idag blev det inga nötter eller mandlar, och ingen lingonsylt och inget äpplemos i limpan. Däremot både brödkryddor och kardemumma, och hackad torkad frukt.

Prova bilen - prova sin självständighet.

Snart beger jag mig till bilbesiktningen. I en annan stad än min egen, för min tidigare bokning visade sig vara bortblåst. Så nu får jag mig en hastigt påkommen utflykt! Men först ska jag byta en glödlampa i baklyktan och tvätta bilen. Och i går bytte jag torkarblad. Ojoj, vad jag är duktig på det här med bilar. :-)

Bilden är lånad från Svensk bilprovning.

måndag, februari 19, 2007

Alien!

Jag skippade det där med att försöka maskera mig igår. Tog visserligen på mig snurrhalsduken, men det var ju bara för att det var kallt ute. Faktum är att jag gillar den halsduken mer än jag trodde jag skulle göra - antagligen för att den speglar min personlighet så bra. ;)
På bussen i går hann jag sticka lite på en annan halsduk. Vad smidigt det var med dominostickorna på bussen. Jag armbågade inte damen bredvid alls. Tror jag. :)
Det kommer dock ta tid innan den här halsduken blir klar märker jag, för det är faktiskt lite pill när jag ska släppa omslagen, så jag kommer inte riktigt in in någon rytm. Skulle tro att den kommer må bra av en rejäl blockning när den är färdigstickad också.

Åt andra hållet åkte jag bil och hade inte händerna fria att sticka med. Men det gjorde inget.

Vet ni vad?! I morse fick jag se något mystiskt på golvet. Visserligen lite undanskuffade i ett hörn, men vissa saker undgår inte en sticknörds ögon.Ett par raggsockar. Ett par raggsockar som inte JAG har stickat. Det har flyttat in aliensockor hos Fröken!! Men det gör inte heller något.

söndag, februari 18, 2007

Heute ist mein Tag!

Två melodifestivalsskolkande vänner delade sin lördagkväll med mig igår, och det är jag oändligt tacksam för. Stickning, gott fika och gott prat i mysbyxklädsel fick ner min puls till en mer hälsosam nivå. Har sovit gott i natt!!

Idag packar jag den här , en stickning, och ett par bananer i ryggsäcken och tar mig en liten tur till huvudstaden. Har på morgonen övervägt att skaffa lösskägg att ha på mig, men inser att det dels skulle försvåra igenkänningen en aning, och att det nog inte skulle vara särskilt attraktivt.
Men jag är ganska irriterad och undrande: Måste det här med att känna sig som en tonåring innebära att man får tonårsHY också!?! Suck.

Nåja. Jag kanske har ett lämpligt stickat plagg att drapera lite snyggt runt hela skallen. ;-)

lördag, februari 17, 2007

Lördag

I går var det stickcafé och jag hann sticka samma varv på min nya halsduk ett antal gånger. Jag fattar inte att jag ska ha så svårt att göra två saker samtidigt (sticka och prata).
Nåja. Även om det inte blev så stor framgång på stickfronten var det ju trevligt att sitta där och prata strunt och allvar med stickkompisarna!

I eftermiddag kommer ett par av dessa vänner hem till mig och håller mig lite sällskap. Det kan jag behöva, för jag börjar bli rejält nipprig! En dos mys och stickning kommer göra mig väldigt gott! Dessutom kommer det innebära att STICKLOVET är invigt!
Nu följer en vecka då jag äntligen har chans att spendera lite mer tid mysandes med andra sticknördar som är lediga. Lite kursuppgifter, och en hel del ärenden måste jag också hinna med, men jag ska banne mig se till att STICKA!

Nu höll jag ju på att glömma att bekänna min senaste synd. A från Garnhärvan var på stickcafét igår och hade med den nya Opalkollektionen Neon. Gissa vilket nystan som blev mitt! (Till rabatterat fredagsmys-pris, vill jag dock poängtera, till mitt försvar.)

fredag, februari 16, 2007

Jag - en Billy?

Fosco har gjort ett personlighetstest på IKEAS sida och jag fick också lust att prova.
Det visade sig att jag är Bokhyllan Billy i mörk fanér.

Nu är det bara frågan om det är diskstället Grundtal eller sittkudden Pösig jag går här och väntar på...

torsdag, februari 15, 2007

2 WIP

Ja! Nu har jag iaf två saker på gång. Spadersjalen och så den här:


Det är meningen att det ska bli en slags gles halsduk. Spännande, spännande!

Kan man få för många kakor?

Aj. Idag har jag ont lite varstans, men det verkar ändå inte vara någon influensa på gång, och det får man ju se som positivt!
Jag har inte riktigt ro att sticka. Men jag har tydligen både ro och lust att baka kakor. Idag blev det lite sega chokladkakor med mintsmak.

Nä, det här håller inte. Jag kan ju inte bara baka en massa kakor hela tiden (även om jag tvingar andra att äta dem). Jag måste starta ett nytt caféstickningsprojekt, dvs något lättstickat.

Men vad? Om ingen hjälper mig hitta på något så lär det ju bli ett par sockor igen...

onsdag, februari 14, 2007

Alla hjärtans dag

Efter jobbet idag åkte jag hem för att mellanlanda lite innan jag ska iväg på litteraturseminarium. Och möttes utanför dörren av ett paket innehållande dessa:Ser ni?! Tulpaner! Snart är det våååååår! Behöver jag säga att jag har vissa vårkänslor redan?

Efter seminariet ikväll ska jag minnsann ta några varv på sjalen! Den börjar bli riktigt rolig, nu när jag kommit in lite i diagrammet! Önskar bara jag hade mer tid att sticka!

söndag, februari 11, 2007

Söndagssysslor

Ännu en helg är över. Har hunnit läsa lite kurslitteratur idag vilket känns skönt, så att det inte blir så superstressigt i veckan. Har också stickat ett par varv på spadersjalen. Har klarat det (för mig) kritiska momentet då diagrammet liksom tog slut. Idag har jag också kunnat konstatera att min dammsugare verkligen suger. Den suger alltså väldigt dåligt. Man skulle nog närmast kunna likna den vid en otroligt högljudd, och ineffektiv sopkvast, eftersom åtminstone de partiklar som är stora nog att vara synliga för ögat liksom sopas framför själva munstycket...

Jag har också konstaterat att det är skönt att ha en färgglad mössa att trycka ner över söndagsfrisyren när man springer fram och tillbaka till tvättstugan.

Jag har även insett att mitt rör är lite för vitt (det är alltså grått, men för brett/stort) för att fungera riktigt som jag tänkt. Kanske får göra ett nytt någon gång.

Just nu håller jag på och gör min vanliga müsli. En gång i tiden använde jag det här receptet. Nu bara gör jag, med MYCKET kanel förstås.
När den är rostad och klar får den bo i en glasburk tills jag har mumsat i mig allt och det är dags att göra en ny laddning.

lördag, februari 10, 2007

De var ju så fina...

Ja, jag vet att jag inte hade tänkt göra det. Idag så gjorde jag det ändå. Jag köpte garn. Men bara tre små nystan, och billiga sådana.
50g/nystan, dvs ca 55 m/nystan. Räcker det till ett par vantar tro?

Nu har jag bara ett WIP igen, och ikväll planerar jag att sticka framför melodifestivalen, så det vore läge att börja på något nytt! Kanske helt enkelt ska gå och rota i min stash, eller krypa upp i soffhörnet redan nu med lite sticktidningar/böcker och se om jag får någon god idé!

För övrigt har jag blivit sugen på att sy lite igen. Men det hinns inte med just nu, tror jag. Kanske på sportlovet...

Förresten, tack för era goa´ kommentarer tidigare, de gör mig glad!

fredag, februari 09, 2007

FO!

Det var länge sedan det blev något stickprojekt avslutat här, men nu så! Tack vare några sköna eftermiddagstimmar hemma hos en vän fick jag lite fart igen.

Har stickat dessa sockor efter en beskrivning i Vantar, mössor, sockor och sjalar. Jag gillar den lilla kanten upptill på skaften. Och stjärntån är inte alls så obekväm som jag trodde. Nu är ju inte sockorna till mig......och inte till katten heller, så vi får väl se vad mottagaren har att säga.

Nedräkning

Alltså. Det är klart jag inser att jag är pinsam. Men det struntar jag i.

Daisypath Ticker

torsdag, februari 08, 2007

Kakor

Och, jag har bakat kakor!
Utan recept.

Idag är det torsdag

Här händer det inte mycket på stickfronten, men idag har jag:

Jobbat
Sopat lite snö
Tvättat en maskin
Plockat ur diskmaskinen
Vilat 15 min
Bokat tid på banken
Ringt en sur TV-reparatör
Ringt en trevlig TV-reparatör
Ögnat igenom mina noteringar inför dagens litteraturseminarium
Stickat ett (1) varv på sockan.

Men, i morgon har jag nog några minuter för lunchstickning, och på kvällen ska jag hem till en god vän och sticka! Ååå, vad jag behöver det!

tisdag, februari 06, 2007

Förståndig?

Det är mer på gång i mitt liv än det varit på länge. Det kräver att jag prioriterar, så om ni tycker att uppdateringarna dröjer här ibland, så vet ni varför. Så, vad händer hos mig just idag? Jo, jag har jobbat, och på lunchrasten hann jag iaf ta mig förbi hälen på socka nr 2. Nu är jag hemma och läser ett par sidor i den färgglada boken då och då.

Däremellan lagar jag en intressant grönsaks- och linssoppa. Det har jag aldrig gjort förut.

Men jag distraheras jag hela tiden av tankar som flyger och far. Bläddrar i kalendern och räknar dagar. Kolla vad som är "veckans ord" i min kalender:

söndag, februari 04, 2007

Livet på en pinne

Gårdagen var lite av en pärs och idag vaknade jag ledbruten på ungefär 15 cm:s lägre nivå än vanligt. För den som undrar vad som pågår kan jag berätta att jag just nu är in between sambos. (För den som undrar ännu mer: hör av dig till mig privat!)

Idag måste jag ta tag i mina kursböcker, men jag hoppas att jag ska hinna prova den här också:
Jag har fått låna en nystmaskin av min snälla moster som hittat den någonstans i sina gömmor! Och pappsen har konstruerat en ny styrpinne eftersom den saknades. Är det inte underbart!? Tack snälla ni! Jag tror att "Knitmaster" och jag ska kunna snurra på rätt bra ihop!!

lördag, februari 03, 2007

Stickning pågår

I dag kommer jag inte hinna sticka. Men stickas kommer det göra ändå. På flera sätt.
Tur jag hann mellanlanda bland vänner ett par timmar på gårdagens stickcafé!
Återkommer snart!